пʼятниця, 14 березня 2014 13:54

Путіна може отверезити лише військова присутність НАТО в Україні - Стецьків

Путіна може отверезити лише військова присутність НАТО в Україні - Стецьків

Росія може ввести свої війська на східну територію України. Цьому може завадити, у першу чергу, пряма військова допомога НАТО.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Стецьків.

Заява МЗС РФ з приводу подій у Донецьку свідчить про те, що північний сусід планує вторгнення у південно-східні області України.

"Саме для цього влаштовуються такі відверті сепаратиські шабаші", - зауважив громадсько-політичний діяч.

За словами Стецьківа, дестабілізація ситуації в країні влаштовується з метою поширити серед суспільства хаос і паніку.

"Вони (Росія - ред.) не потребують мотивації, вони її придумають. Вчора, завезені з Росії гопники і бандити напали на український мітинг в Донецьку. Вбили двох людей. А сьогодні вся російська пропаганда говорить, що це українські праворадикали напали на російський мітинг. Їм потрібен будь-який придуманий привід", - наголосив він.

"Потім вину покладуть на українських радикалів і пізніше під приводом захисту "соотечественников" знову можуть ввести війська. Це вказує, що Росія діє вкрай ірраціонально і вкрай агресивно. І виключати того, що найближчим часом вона не зачепиться за якийсь привід і не введе війська в одну чи декілька східних областей, жодного разу не можна. Небезпека є дуже реальна", - зауважив колишній парламентар.

На думку Стецьківа, відповідь на такі можливі дії ззовні має бути тільки одна: нарощування української військової присутності у східних регіонах і пряма військова допомога НАТО.

"На сьогодні Росію може зупинити міжнародна ізоляція та економічні санкції. Але, найголовніше, що їх може зупинити, це пряма погроза з боку США і НАТО військовою допомогою Україні. От тоді Путіна це може отверезити", - резюмував Стецьків.

Зараз ви читаєте новину «Путіна може отверезити лише військова присутність НАТО в Україні - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути