понеділок, 24 квітня 2023 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіна, Лаврова та інших треба судити у чіткому форматі – Кая Каллас

Путіна, Лаврова та інших треба судити у чіткому форматі – Кая Каллас
Естонія підтримує міжнародний трибунал із розслідування злочину агресії, сказала прем'єр-міністерка Кая Каллас. Фото: president.gov.ua

Міжнародний трибунал має відбутися у дуже чіткому форматі.

Щоб притягнути до відповідальності керівництво Російської Федерації – тих, хто ухвалив рішення щодо агресії проти України. Про це сказала прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі, повідомляє Gazeta.ua.

Естонія підтримує міжнародний трибунал із розслідування злочину агресії, сказала.

"Воєнні злочини можуть розглядатися Міжнародним кримінальним судом і судами в Україні, бо тут їх скоювали. Якщо ж говорити про злочин агресії, то це злочин лідерів. Я юрист за освітою і можу сказати, що будь-який гібридний трибунал дозволить Путіну, Лаврову та іншим уникнути відповідальності", – заявила Кая Каллас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

Зі слів естонської прем'єрки, злочин агресії – "це злочин, який скоюють лідери і саме їх треба притягнути до відповідальності".

Також зі слів Кайї Каллас, "без притягнення до відповідальності лідерів не буде жодних перемог".

Минулого тижня ЗМІ з посиланням на посадовця Європейського Союзу повідомили, що на Заході обговорюють "гібридний трибунал" для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України.

У березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путіна, Лаврова та інших треба судити у чіткому форматі – Кая Каллас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути