Ексклюзиви
понеділок, 22 червня 2009 08:52

Путіна хочуть допитати у справі про отруєння Ющенка?

Путіна хочуть допитати у справі про отруєння Ющенка?

Керівник слідчої групи у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка Галина Климович має намір допитати як свідка прем"єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна. Про це стало відомо виданню "КоммерсантЪ-Украина".

Як відзначає видання, будучи процесуально незалежною фігурою, Климович самостійно визначає тактику і методику слідчих дій. Разом з тим, за даними видання, за санкцією на допит російського прем"єра Климович звернулася до в.о. генпрокурора Сергія Винокурова.

Проте в ГПУ інформацію про те, що в рамках справи про отруєння Ющенка може бути допитаний Володимир Путін, називають "нісенітницею".

"Я вперше чую про це від вас - такої інформації у мене немає. Климович вже дуже давно не бачив, у неї є куратор - заступник генпрокурора Микола Голомша, і він нічого подібного мені не говорив. Тому без коментарів", - заявив Винокуров.

"Я не уповноважений давати коментарі у справі, але, чесно кажучи, те, що ви сказали, мене розсмішило. Якби сьогодні було 1 квітня, я б подумав, що це розіграш", - сказав старший прокурор-криміналіст, член слідчої групи з розслідування справи про отруєння пана Ющенка Олексій Донський.

В апараті російського прем"єра до інформації поки віднеслися нейтрально. "Якщо будуть такі юридичні дії (запит на дачу свідчень свідків), то ми зможемо щось коментувати, а поки ніяких документів ми не одержували", - сказав прес-секретар Путіна Дмитро Песков.

Нагадаємо, в Україні свідчення свідків у справі про отруєння Ющенка вже дали більше тисячі осіб: серед них народні депутати, члени уряду (зокрема, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко), спортсмени, наприклад, колишній гравець збірної України з футболу Андрій Гусін. Сам Ющенко також неодноразово давав свідчення як постраждалий.

Кандидат на пост президента Ющенко був отруєний 5 вересня 2004 року, ймовірно під час вечері з тодішнім головою СБУ Ігорем Смєшком і його заступником Володимиром Сацюком на дачі останнього. Результати дослідження крові Ющенка показали наявність в ній слідів діоксину. Для проведення експертизи з його ідентифікації ГПУ планувала купити діоксин, який вироблявся в Росії, США і Великобританії. Результати дослідження зразків із США і Великобританії показали, що вони не співпадають з формулою діоксину, яким був отруєний нинішній президент. Росія так і не надала зразок діоксину для проведення експертизи.

"КоммерсантЪ-Україна".
Зараз ви читаєте новину «Путіна хочуть допитати у справі про отруєння Ющенка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути