Ексклюзиви
пʼятниця, 14 липня 2023 08:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заявив, що ПВК "Вагнер" не існує

Путін заявив, що ПВК "Вагнер" не існує
Російський диктатор вперше розповів про начебто зустріч із заколотниками у Кремлі. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін розповів про зустріч із "вагнерівцями", зазначивши, що юридично такої організації як приватна військова компанія "Вагнер" більше не існує.

Путін заявив російським журналістам, що на його зустрічі з бойовиками в Кремлі було 35 осіб. Він зазначив, що "дав оцінку" діям найманців на війні проти України і під час заколоту 24 червня, передає "Коммерсантъ".

"Ну, так ПВК "Вагнер" не існує! У нас же немає закону про приватні військові організації! Просто не існує! Тобто якщо немає закону, то немає і ПВК. Група є, але юридично не існує", – сказав президент РФ.

Диктатор додав, що пропонував бойовикам кілька варіантів працевлаштування, зокрема під керівництвом їхнього безпосереднього командира з позивним "Сивий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПВК "Вагнер" більше не бере участі у війні проти України – Пентагон

"Це окреме питання, пов'язане з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися в Держдумі, в уряді. Непросте питання", – ідеться у його заяві.

За словами Путіна, більшість "вагнерівців", присутніх на зустрічі, кивали головами на його пропозиції. Але засновник і фінансист ПВК Євген Пригожин відповів, що "хлопці не згодні з таким рішенням".

Російська група "Вагнер" майже повністю передала Міноборони РФ своє озброєння та військову техніку, яку використовувала у війні проти України. Йдеться про кілька тисяч одиниць танків, РСЗВ, мінометів, БТР, стрілецької та іншої зброї.

На думку аналітиків, Кремль таким чином хоче показати себе як того, хто "контролює ситуацію", а повстання ватажка ПВК Євгена Пригожина – вирішеною справою.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву.

Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що ПВК "Вагнер" не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути