понеділок, 07 травня 2012 11:32

Путін втретє став президентом Російської Федерації

Володимир Путін втретє офіційно вступив на посаду президента Російської Федерації.

На урочистій церемонії інавгурації в середу в Кремлі Путін як президент Росії присягнув на Конституції країни, яка тепер наділяє його відповідними повноваженнями на 6 років.

Текст присяги говорить: "Присягаюся при здійсненні повноважень президента Російської Федерації поважати і охороняти права і свободи людини і громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Російської Федерації, захищати суверенітет і незалежність, безпеку і цілісність держави, вірно служити народу".

Путін сказав ці слова, поклавши праву руку на спеціально виготовлений екземпляр офіційного тексту Конституції РФ, що поряд зі штандартом і знаком президента належить до символів президентської влади в Росії. Після цього голова КС РФ Валерій Зорькін оголосив, що Путін офіційно вступив на посаду президента Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 тис. опозиціонерів у Москві вийшли протестувати проти Путіна

У свою чергу, президент України Віктор Янукович привітав Путіна зі вступом на посаду президента Російської Федерації.

"Від імені народу України та від себе особисто вітаю Вас зі вступом на посаду президента Російської Федерації. Ваша багаторічна праця і зусилля, спрямовані на подальший розвиток економічно сильної, прогресивної і стабільної держави, вкотре отримали широку підтримку громадян Росії", - йдеться у привітанні глави української держави, опублікованому на його сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не говорить, чи поїде до Путіна, бо хоче показати, що він не слабак - експерт

Янукович висловив переконання, що діяльність Путіна на посаді президента РФ буде сприяти подальшому зміцненню всебічного українсько-російського стратегічного партнерства в дусі дружби та взаєморозуміння на благо наших народів. Президент України побажав Путіну міцного здоров'я та успіхів у відповідальній державній місії, а народу Росії - миру і процвітання.

Зараз ви читаєте новину «Путін втретє став президентом Російської Федерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути