пʼятниця, 08 серпня 2014 12:14

Путін звільнив з посад 18 вищих офіцерів

Путін звільнив з посад 18 вищих офіцерів
Фото: kym-cdn.com

7 серпня Володимир Путін звільнив 18 вищих офіцерів. Серед них військові, керівники МВС, ФСКН і Слідчого комітету Російської Федерації. Про це повідомляє ресурс by24.org.

Прес-служба самого Путіна про масове звільнення вищого офіцерського складу промовчала. Поки єдиними джерелами, підтверджуючими цей факт, є укази Володимира Путіна "Кадрові зміни в Слідчому комітеті" і "Кадрові зміни в федеральних державних органах", опубліковані на офіційному сайті Кремля.

Відправлений з військової служби у відставку генерал-полковник Володимир Рушайло. Раніше він був міністром внутрішніх справ в адміністрації Бориса Єльцина і безпосередньо керував Першою чеченською війною, а в подальшому курував боротьбу з тероризмом на Північному Кавказі. Звільнений також генерал-майор Василь Федорук, який обіймав посаду заступника командувача угрупованням військ з проведення КТО в північнокавказькому регіоні.

Також Путін звільнив полковника міліції Володимира Діденка, який обіймав посаду начальника Головного управління з протидії екстремізму МВС Росії. Крім них, раптово відправилися на вільні хліба ще безліч вищих офіцерів з різних регіонів, включаючи, заступника начальника Управління Федеральної служби з контролю за оборотом наркотиків у Санкт-Петербурзі Юрія Лазарєва.

Крім того, звільнені 11 керівників та їх заступників регіональних управлінь Слідчого комітету, включаючи і генерал-майора юстиції Андрія Стрижакова, який працював на посаді заступника начальника управління Слідчого Комітету по Південному Федеральному округу - тому самому, центром якого є місто Ростов-на-Дону, відомий тим , що саме тут знаходиться головний штаб російських сил з проведення неоголошених військових дій проти України та закидання туди терористів.

Що спонукало Путіна на такі масові звільнення силовиків - невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Путін звільнив з посад 18 вищих офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути