четвер, 20 лютого 2014 09:04

Путін - до Меркель: в усьому винна українська опозиція, а не влада

Путін - до Меркель: в усьому винна українська опозиція, а не влада
Путін і Меркель обговорили ситуацію в Україні. Фото: zn.ua

Президент Володимир Путін закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель звинувачувати в загостренні ситуації в Україні опозицію, а не владу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави російської держави.

"Президент Росії підкреслив важливість відмови західних країн від обвинувального ухилу щодо державного керівництва України, а також важливість жорсткого засудження опозиційних сил, винних в організації протиправних екстремістських і терористичних дій", - наголошується в повідомленні з посиланням на телефонну розмову Путіна з Меркель, який відбувся ввечері 19 лютого.

Під час розмови Путін і Меркель обговорили драматичні події в Україні та висловили серйозну стурбованість різким загостренням внутрішнього протистояння, що призвели до численних людських жертв.

Путін і Меркель також висловили спільну думку щодо необхідності прийняття термінових заходів з метою сприяння стабілізації обстановки в Україні.

Нагадаємо, 18 лютого в Києві біля Верховної Ради відбулися масові сутички між учасниками Євромайдану і міліцією. У результаті заворушень станом на ранок 20 лютого в Києві зафіксовано 28 загиблих. Серед них 10 правоохоронців.

Крім того, 19 лютого у низці західних областей України учасники Євромайдану захопили будівлі облдержадміністрації, міліції, прокуратури та СБУ.

19 лютого Ангела Меркель закликала ЄС обговорити можливість введення санкцій проти відповідальних за насильство в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін - до Меркель: в усьому винна українська опозиція, а не влада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути