четвер, 28 березня 2019 14:40

"Путін у будь-якому випадку закінчить погано" - Саакашвілі дав інтерв'ю зі Штатів

"Путін у будь-якому випадку закінчить погано" - Саакашвілі дав інтерв'ю зі Штатів
Колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі дав інтерв'ю з США . Фото: Гордон

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі живе між Амстердамом і Варшавою, мандрує світом. Про це він розказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону в прямому ефірі зі Сполучених Штатів Америки.

Gazeta.ua зібрала найцікавіші відповіді екс-президента Грузії.

Путін вже давно відірвався від реальності.

"Знаєте, це людина, яка давно вже відірвався від будь-якої реальності. З одного боку, він, звичайно, насолоджується своєю владою, а з іншого - в жаху від того, що в будь-який момент це може закінчитися. Я б не хотів опинитися на його місці, абсолютно йому не заздрю. Путін - трагічна особистість в тому сенсі, що він в будь-якому випадку погано закінчить, і він це знає краще за всіх нас. Так, у мене немає мільярдів і він обіцяв мене за яйця підвісити, але я набагато краще себе почуваю, ніж він - в цих своїх палацах і резиденціях. Бути вільною людиною все-таки крутіше".

Порошенко хотів поміняти Крим на членство у ЄС і НАТО.

"Коли відбувалися ці події (розстрілювали Майдан - gazeta.ua), у мене була розмова з Петром Порошенко. Я був дуже схвильований тим, що в Криму відбувається, говорив: "Треба діяти, пора щось робити ..." А він мені каже: "Міша, ти ж практично звикся з думкою, що Південна Осетія і Абхазія ніколи не повернуться до складу Грузії? Ось і ми повинні звикнути до того, що Крим українським вже не буде. Зате ми поміняємо це на членство в Євросоюзі і НАТО".

Я відповів: "Петю (тоді він ще не вимагав, щоб на "ви" його називали, і не був президентом), по-перше, хто тобі сказав, що наші території не стануть знову частиною Грузії? Вони стануть і дуже скоро! Ми без них Грузію не уявляємо, не просто не звикли. По-друге, хто тобі сказав, що, якщо ви не будете протистояти віджиму Криму, вас приймуть в Євросоюз і НАТО? Навпаки, це буде причиною вас не прийняти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі знайшов лазівку для повернення в Україну

За добровільний виїзд з України пропонували кілька мільйонів доларів.

"Мені і сказали: "Їдь!" Спочатку намагалися погрожувати: мовляв, у нас є відео твого особистого життя і, якщо не хочеш, щоб його всі побачили. Але не було у них нічого! Мені передав це Кононенко, і моя відповідь Кононенку була дуже грубою. Я був дуже злий, і одночасно мені було смішно. І другий варіант - Кононенко з Грановським запропонували. Мовляв, давай ти поїдеш і зустрінемося вже під Новий рік. Частину грошей дамо тобі в Києві, а другу - в Відні. Більш як мільйон. Кілька мільйонів точно".

У Росії зняли порно-фільм про Тимошенко і Саакашвілі.

"Путін зняв про мене і Тимошенко порнофільм, американці зняли голлівудський блокбастер, де мене грає Енді Гарсія, росіяни повинні були знімати картину, де мене зіграв би Ніколас Кейдж, але в останній момент відмовився: вони хотіли мене зовсім вже божевільним зобразити".

Адвокат колишнього голови Одеської облдержадміністрації Руслан Чорнолуцький стверджує, що Саакашвілі повинні пропустити в Україну як фігуранта розслідування ГПУ. Про плани прилетіти в Україну 1 квітня Саакашвілі заявив в кінці березня. У Держприкордонслужбі заявили, що він не є громадянином України і немає підстав для його в'їзду до 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «"Путін у будь-якому випадку закінчить погано" - Саакашвілі дав інтерв'ю зі Штатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути