Ексклюзиви
четвер, 06 липня 2023 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін слабкий і втрачає контроль у РФ – Зеленський

Путін слабкий і втрачає контроль у РФ – Зеленський
Половина Росії підтримала заколот Євгена Пригожина. Фото: eastnews.ua

Половина регіонів Російської Федерації підтримала бунт найманців приватної військової компанії "Вагнер" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним.

Російський диктатор Володимир Путін показав слабку реакцію на заколот "вагнерівців" у Росії, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

"Їхнє просування вглиб РФ і окупація деяких міст говорить про те, що Путін не контролює ситуацію в регіонах. Уся його армія на території України, майже вся. Тому вони так легко йшли, не було кому їх зупинити. Уся його вертикаль посипалася. Ми бачимо, що половина людей сильно вагається. Людина стара, неенергійна, не контролює процеси. Половина Росії підтримала Пригожина", – сказав Зеленський.

Він додав, що аналітика розвідки говорить про те, що 18 чи 19 російських регіонів підтримали Пригожина, а 21 регіон підтримував Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ повільний, бо довго тягли з постачанням західної зброї – Зеленський

Зараз Путін намагатиметься нівелювати вплив ПВК "Вагнер" та об'єднувати населення Росії.

"Куди поїхав Путін після цих подій? У Дагестан. Там найменша його підтримка. Там дуже багато загиблих на війні та велика підтримка у Пригожина", – резюмував Зеленський.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербувати найманців. Таке рішення ухвалено нібито через "переїзд" на територію Білорусі та призупинення участі найманців у війні проти України, йдеться в Telegram-каналі, який пов'язують з "вагнерівцями".

Роспропаганда активно хвалила "Вагнер" і називала його "непереможним", але ситуація докорінно змінилася після 23 червня.

Того дня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про військовий заколот у Росії. Події розвивалися стрімко і вже наступного дня "вагнерівці" увійшли до Ростова і взяли під контроль усі військові об'єкти, а потім рушили на Москву.

Наступного дня марш закінчився за 200 км до Москви, коли Пригожин провів переговори із президентом Білорусі Олександром Лукашенком. "Вагнер" повернувся у польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Путін слабкий і втрачає контроль у РФ – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути