Ексклюзиви
субота, 29 липня 2023 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін: РФ вивела війська з-під Києва, бо її "попросили"

Путін: РФ вивела війська з-під Києва, бо її "попросили"
Володимир Путін розповів про виведення військ з-під Києва. Фото: РБК

Російський диктатор Володимир Путін на зустрічі з лідерами африканських країн розповів свою версію виведення військ з-під Києва.

Армія РФ пішла з київського напрямку, бо її "просили це зробити, щоб створити умови" для підписання мирного договору, пишуть Telegram-канали "Astra" і "Sota".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі поскаржилися на "непримиренну" позицію України щодо можливих переговорів

"Фактично було погоджено проєкт мирного договору. Але після відведення наших військ з-під Києва, а нас просили це зробити, щоб створити умови для укладення остаточного договору, київська влада відмовилася від усіх колишніх домовленостей", – сказав Путін.

Фрагмент з цими висловлюваннями російського диктатора пропав з Telegram-каналу Кремля, хоча спочатку був присутній у відео. Наразі його нема і в текстовій розшифровці, зазначають Telegram-канали.

Станом на 1 квітня 2022 року бої велися лише за передмістя Києва. В самому Києві бої велися лише з диверсійно-розвідувальними угрупуваннями. Російським військам була завдана нищівна поразка і сили вторгнення були вимушені відступити. Від 1 квітня тривала зачистка населених пунктів від залишків російських угрупувань.

31 березня за словами заступника начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Грузевича, було звільнено село Вишеград.

За даними голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка, українські війська звільнили Ірпінь, але сусідні Ворзель, Буча, Гостомель лишалися під контролем противника і під постійним обстрілом.

2 квітня Міністрство оборони України повідомило про звільнення Київської області від російських окупантів.

Росіяни таку поразку назвали "жестом доброї волі".

Зараз ви читаєте новину «Путін: РФ вивела війська з-під Києва, бо її "попросили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути