четвер, 05 червня 2014 08:42

Путін пояснив, чому забрав Крим: Боявся НАТО

Путін пояснив, чому забрав Крим: Боявся НАТО
Фото: www.unian.ua

У Росії не було гарантій того, що Україна не стане частиною НАТО, і вона не могла допустити, щоб споконвічно російська територія - Крим - пішла в цей військовий альянс. 

Таке президент РФ Володимир Путін сказав в інтерв'ю французьким ЗМІ.

"Я хочу, щоб було зрозуміло і відверто. Ми вели діалог з нашими партнерами - і з європейцями, і американцями - виключно дипломатичними, мирними засобами. Нам відповіли на ці наші спроби вести діалог таким способом і домовитися про прийнятні рішеннях підтримкою державного антиконституційного перевороту в Україні, і далі у нас не було ніяких гарантій в тому, що Україна завтра не стане частиною Північноатлантичного військового блоку", - сказав президент РФ.

Він підкреслив: "У цих умовах дозволити, щоб історична російська територія з переважним етнічним російським населенням пішла ось туди, в якийсь міжнародний військовий альянс, притому, що самі жителі Криму хочуть бути частиною Росії, - вибачте мене, по-іншому ми просто вчинити не могли".

Президент РФ розраховує, що події в Україні не призведуть до нової "холодної війни", і не згоден, що в розпаді України зацікавлені якісь "проросійські сили" на сході країни.

"Я не назвав би їх не "проросійськими", ні "проукраїнськими". Є люди, які мають певні права - політичні права, гуманітарні права, і вони повинні мати можливість ці права реалізувати", - підкреслив Путін.

Путін також закликав європейські країни і США визнати, що в Україні в лютому стався антиконституційний переворот.

Як зазначив президент РФ, "потрібно розуміти, в чому причина і суть кризи". "Так о , суть кризи як раз в цьому: не можна ніде, а особливо на пострадянському просторі, де не склалися ще державні структури, приводити до влади які б то не було політичні сили за допомогою збройного перевороту, антиконституційного"​​, - підкреслив Путін.

"Українській владі сьогодні потрібно налагодити діалог зі своїм власним населенням, і не за допомогою зброї, танків, літаків і вертольотів, а за допомогою переговорного процесу", - сказав він.

Путін також заявив, що у нього немає планів відроджувати російську імперію, навпаки, є бажання розвивати країну тільки в своїх кордонах.

Зараз ви читаєте новину «Путін пояснив, чому забрав Крим: Боявся НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути