неділя, 27 лютого 2022 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін повторює дві помилки Гітлера" - чому у РФ не вдався бліцкриг

"Путін повторює дві помилки Гітлера" - чому у РФ не вдався бліцкриг
"Путін допустився двох помилок Гітлера - поставив надто високі політичні цілі та втручається у дії військових", говорить Олександр Хара. Фото: "5 канал"

Президент країни-агресорки Володимир Путін намагається втручатися у військове керівництво та поставив надто високі політичні цілі - це дві помилки, які під час Другої світової зробив Адольф Гітлер. Про це Gazeta.ua розповів міжнародний експерт Олександр Хара.

"Путін допустився двох помилок Гітлера - поставив надто високі політичні цілі та втручається у дії військових. Якби росіяни сконцентрувалися хоча б на двох цілях, то, можливо, це було б успішніше. Вони ж вирішили залякати всю Україну, розтягнули свої сили. Путін втручається у військове командування. У нього немає інших шансів, крім як продовжувати війну. І немає різниці, скільки у нього запасів, скільки бізнесменів тікають. Єдиний вихід для росіян - це виходити на вулиці і висловлюватися проти війни. Другий момент - в оточенні Путіна є військові, які розуміють, що їх президент веде країну до знищення. Вони його мають просто пристрелити. Хоч це малоймовірно. Бо ті, хто приймають рішення у їхньому генштабі, погодилися на цю агресивну війну, і продовжують її. Вони знають, які цілі вражають", - каже Хара.

Перший план окупантів провалився, наголошує експерт.

"Росія їхала сюди за іншим. Був шалений план нанести удари по всій Україні, а найголовніше - захопити Київ, підписати капітуляцію. Він не вдався. Придушити спротив людей також не вийшло. Другий план - брутальна війна. Вони вбиватимуть мирне населення, тероризуватимуть людей, створюватимуть тиск проти нашої влади", - говорить Хара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти захопили два українських цивільних судна

Є великий скепсис, що росіяни вийдуть на вулиці, додає експерт.

"До початку війни, понад 60 відсотків росіян підтримували Путіна. Вони пишаються, що захопили український Крим. Вони живуть у вигаданій реальності. Розуміють, що їх битимуть на демонстраціях", каже Хара.

Удар по економіці РФ - це зараз найголовніша мета, наголошує експерт.

"Путін не змінює свою поведінку. Те, що громадяни РФ стануть жити гірше, не впливає на офіційну владу. Санкції натомість зменшують ресурси на продовження агресії. Я надзвичайно розлючений, що від SWIFT відключають лише частину банків, а не всю банківську систему. Значить у Росії залишатиметься більше ресурсів на війну, а також РФ зможе тиснути на країни ЄС, що сумніваються. Потрібні сильніше санкції, щоб зупинити це божевілля. Наша дипломатія повинна продовжувати тиснути. Європейським країнам треба також зупинити повітряне і морське сполучення із РФ. Це викликало б сильне напруження всередині Росії, що швидше б підштовхнуло Путіна закінчувати війну", - додає Хара.

Президент Росії Володимир Путін 24 лютого розв'язав повномасштабну війну Росії проти України.

Окупанти щосили намагаються взяти Київ, проте українські військові відбивають усі атаки по всій країні, знищуючи ворогів.

Зараз ви читаєте новину «"Путін повторює дві помилки Гітлера" - чому у РФ не вдався бліцкриг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути