середа, 03 березня 2021 22:08

Путін втратив інтерес до Зеленського. Примирення з РФ неможливе

Путін втратив інтерес до Зеленського. Примирення з РФ неможливе
Зеленський зустрічався з Путіним один раз - у грудні 2019-го у Парижі на зустрічі лідерів "нормандського формату". Фото: ЕРА-EFE

Російський президент Володимир Путін сподівався виторгувати у молодого політика Володимира Зеленського вигідні позиції щодо Донбасу.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" каже журналіст і політичний оглядач Леонід Швець.

"Зеленський ішов у президенти на темі миру. І перший рік із хвостиком його роботи був присвяченій цій темі. Він щиро сподівався щось витиснути з Путіна. Вважав, що переконає його. Не вдалося.

Путін же сподівався з молодого недосвідченого президента Україна отримати хоча б автономію ОРДЛО. Не отримав і втратив інтерес до Зеленського і Донбасу.

До теперішніх кроків (введення санкцій проти кума Путіна Віктора Медведчука. - Gazeta.ua) президента підштовхнула критична необхідність відбитися від політичних опонентів, які стали наближатися. Не так виросли рейтинги Медведчука-Бойка, Порошенка, як знизилася підтримка Зеленського. Атака на Медведчука і його ЗМІ – постріл дуплетом. Убиваючи канали, завдяки яким Медведчук мав вплив, зачепив і Порошенка, який Медведчука повернув у велику українську політику. А прийшов до цього Зеленський, бо змушений міняти стратегію. Примирення з РФ неможливе", - переконаний Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З окупованим Кримом у Росії немає майбутнього - Каспаров

20 лютого в Україні проголошене початком тимчасової окупації Криму. У 2014-му Росія окупувала український півострів, увівши на його територію військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Тоді ж у Донецькій та Луганській областях почалися антиурядові протести. Місцеві сепаратисти за підтримки Росії захопили низку адміністративних будівель і заговорили про утворення Луганської і Донецької народних республік. Із того часу на Донбасі тривають військові дії.

Міжнародний кримінальний суд у листопаді 2016-го постановив, що війна на сході України – це "міжнародний збройний конфлікт між Україною та Російською Федерацією".

Інтерв'ю Леоніда Швеця шукайте в журналі "Країна" від 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «Путін втратив інтерес до Зеленського. Примирення з РФ неможливе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути