Ексклюзиви
субота, 17 січня 2009 16:19

Путін: Підписуйте контракт по $250 за тисячу кубів, і хрін з вами

Росія несе великий політичний збиток у зв"язку з діями України в питанні транзиту газу, але в Москви в даній ситуації немає вибору.

Про це заявив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін у бесіді з редакторами провідних ЗМІ Німеччини у суботу вранці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Шкода велика, але у нас немає вибору", - заявив прем"єр РФ.

Він зазначив, що щороку протягом 12 місяців українські партнери ухиляються від реальних переговорів, а потім наприкінці року "починається легка істерика, яка зводиться до примітивного шантажу".

Прем"єр нагадав, що було прийнято рішення про перехід на європейське ціноутворення при поставках газу, а цього року ситуація ускладнилася ще й тим, що середньоазіатські країни-постачальники цього продукту підняли на нього ціну.

Таким чином, ціна газу з середньоазіатських країн, які надавали продукт для поставок на Україну, в першому кварталі 2009 року склала в середньому, без урахування транспортних надбавок, 340 доларів за 1 тис. кубометрів.

Росія, яка купує цей газ і постачає його в Україну, в результаті тривалих переговорів з українською стороною запропонувала для Києва ціну 250 доларів за 1 тис. кубометрів без права реекспорту.

"Я особисто запропонував прем"єр-міністру України: приїжджайте, підписуйте контракт по 250 доларів за тисячу кубів, і ми дамо вам право реекспорту, хрін з вами - та відмовилася", - сказав Путін.

У результаті, наголосив прем"єр, за відсутності контракту на постачання з 1 січня Росія зупинила експорт газу в Україну для її внутрішніх потреб.

"Що з політичною шкодою? Так, вона є, а що нам робити?", - сказав Путін.

При цьому, підкреслив він, політична шкода буде меншою, якщо ситуація в цьому питанні буде об"єктивно оцінюватися й доноситися до громадськості європейських держав.

Зараз ви читаєте новину «Путін: Підписуйте контракт по $250 за тисячу кубів, і хрін з вами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути