Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2023 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не змінюватиме планів щодо України - командувач Збройних сил Латвії

Путін не змінюватиме планів щодо України - командувач Збройних сил Латвії
Росія не збирається змінювати свої плани щодо України. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація найближчим часом не збирається закінчувати війну проти України чи змінювати свої плани щодо окупації.

Кремль має можливості продовжувати війну, тому диктатор Володимир Путін не переглядає свої плани, заявив командувач Збройних сил Латвії Леонідс Калніньш, передає "Радіо Свобода".

"Наразі заморожувати чи закінчувати війну не вигідно РФ, але це також не потрібно Україні. Росії потрібна хоча б мінімальна перемога. Поки що у неї цього немає. Це бажання пов'язане із майбутніми виборами, щоб мотивувати населення підтримувати війну. За неперевіреними, але багатьма джерелами інформації, приблизно 70% населення Росії підтримують війну, і ми маємо на це зважати", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

Бойові дії не будуть заморожені доти, доки у Росії є можливість мобілізувати своїх жителів на фронт. Москва ще має здатність утримувати військову індустрію, тому Кремль не змінюватиме своїх планів.

Латвійський воєначальник зазначив, що на сьогодні Збройні сили України завдяки професіоналізму, самовідданості та силі волі зуміли стримати фронт за дуже складних умов.

"Перспективи залежать від здатності самих українців мобілізувати свої ресурси, але найголовніше - наскільки сильною буде підтримка України від країн Західної Європи та США", - наголосив Калніньш.

Російський диктатор Володимир Путін не зупиниться у разі перемоги над Україною. Росія несе загрозу і для інших держав регіону. Адже Москва вже показала не лише бажання, а й готовність застосовувати свою армію, щоб завоювати силою сусідні країни. Про це сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу в понеділок, 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Путін не змінюватиме планів щодо України - командувач Збройних сил Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути