пʼятниця, 06 травня 2011 11:43

Путін не зміг зацікавити Януковича і Ко російським союзом - експерт

Путін не зміг зацікавити Януковича і Ко російським союзом - експерт

Росія не змогла зацікавити Україну Митним союзом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Те,що Путін казав про виграш України щорічно від 6 до 9 мільярдів доларів це особливо не сприймалося Януковичем та Азаровим тим більше що вони за кілька місяців до візиту російського прем'єра чули абсолютно інші цифри, а в російських академічних інститутах стверджують, що виграш від Митного союзу становитиме 1,5 млрд. долл у середньостроковій перспективі. Таким чином особливих пропозицій немає. Не було поки і особливо чітких пропозицій по зміни формули ціни на газ, тому Росія і не отримала якоїсь позитивної відповіді стосовно Митного союзу", - зазначив політолог.

"Навпаки була повторена та формула, яка чітко заявлена в посланні президента. Ми домовляємося з Європейським союзом про зону вільної торгівлі, а з росіянами та з Митним союзом ми будемо домовлятися про особливі партнерські відносини. Саме це і означає формула 3+1-особливий партнерський статус  без входження до Митного союзу...Для України як свідчать результати перемовини з ЄС пріоритетом номер один залишається створення Зони вільної торгівлі", - додав експерт.

Фесенко також прогнозує, що найближчим часом буде підписано нову угоду про створення Зони вільної торгівлі з СНД.

"Вона буде не настільки всеохоплюючою як з ЄС. Це швидше технічна та процедурна угода. І лише після цього буде укладатися не одна, а швидше декілька угод, де ми будемо добиватися особливого статусу у відносинах з Митним союзом", - підкреслив аналітик.

"Буде період коли Росія буде тиснути, щоб ми вступали в Митний союз, а потім доведеться шукати компроміси. Можливо будуть якісь санкції: підвищення тарифів, окремі торгівельні війни, але повністю Росії, Білорусі закриватися невигідно. Ми є дуже вигідним партнером для Росії", - резюмував Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін не зміг зацікавити Януковича і Ко російським союзом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути