Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2017 16:01

Путін не піде на повномашстабну війну проти України - Кравчук

Путін не піде на повномашстабну війну проти України - Кравчук
"Путін спирається на церкву, яка заявила про єдину конфесійну територію, в яку входить Україна", - перший президент Леонід Кравчук. Фото: УНІАН

Президент Росії Володимир Путін не піде на повномасштабну війну проти України.

Про це заявив перший президент Леонід Кравчук в ефірі "112 Україна".

"Не вірю, що Путін може так здуріти, щоб розпочати великомасштабну війну. Тому що це буде кінець життю "єдиній, неподільній" Росії і перш за все самому Путіну.

Сили, які оточують президента Росії, скажуть йому: зупинись, бо це може бути початком твого особистого кінця", - пояснив Кравчук.

Однак РФ має цілу ідеологію війни, розповів перший президент.

"Є філософія, ідеологія війни проти України, яку веде Росія. Путін спирається на рішення Федеральних зборів. Путін спирається на церкву, яка заявила про єдину конфесійну територію, в яку входить Україна. Росія огорнула все це в конкретні форми агресії. Чи це буде точечна, гібридна, диверсійна, але це реальна війна. Нам треба це знати. Ми напередодні Дня Незалежності, давайте об'єднуватися і виганяти різними шляхами ворога із землі України", - сказав він.

Водночас США збільшать допомогу Україні, прогнозує Кравчук.

"Думали, що Сполучені штати Америки не будуть так уважно ставитися до України. Помилилися усі. Президент Трамп, сівши у крісло в Білому домі, зовсім по-іншому подивився на глобальні проблеми світу. Вони надають нам допомогу, надаватимуть більше. І представник США чітко висловився: "На Донбасі немає замороженого конфлікту. Є реальна війна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заплатить за окупацію Криму - Маккейн

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін не піде на повномашстабну війну проти України - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути