четвер, 24 квітня 2014 11:01

Путін не залякає Джемілєва - нардеп

Путін не залякає Джемілєва - нардеп
Фото: 5.ua

Нардеп від УДАРу, колишній представник президента в Криму Сергій Куніцин вважає помилкою відмову у в'їзді на півострів лідеру кримськотатарського Меджлісу Мустафі Джемілєву.

Про це парламентар сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"З одного боку Володимир Путін підписує указ про реабілітацію кримськотатарського народу, але в той же час забороняє в'їзд Джемілєву, який є прапором кримських татар. Ми з ним багато років дружимо. Можу сказати, що залякати його неможливо. Це людина, яка з політичних мотивів відсиділа у в'язниці 15 років. Один мій знайомий казав: "Якщо хтось 5 років пробув за гратами то нормальним вже не буде". А Джемілєв, не дивлячиь на 15-річне увязнення, не став зеком, лишився справжньою людиною. Він дуже сміливий. Я бачу в нинішній ситуації два варіанти: Не розуміння того, що відбувається або лихий задум спровокувати кримських татар на конфлікт", - зауважив нардеп.

Куніцин нагадав, що будучи президентом, Леонід Кучма, створив Раду представників кримськотатарського народу при президентові, до якої ввів весь склад Меджлісу.

"Головою Кучма призначив Джемілєва. Меджиліс зміг показати своєму народу, що глава держави підняв їх на такий високий рівень,але потім Янукович намагався розколити кримських татар, вивів Джемілєва і майже весь Меджиліс зі складу Ради. Туди взяли людей, яких підтримали лише 2% кримських татар. Тобто, майже не мають авторитету. Те, що відбувається зараз - продовження тієї ситуації", - пояснив він.

Політик вважає, що такі дії Росії можуть призвести до загострення конфлікту в Криму.

"Бо приїде Джемілєв. Його зустрічатимуть тисяча татар. То що - стріляти будуть?", - додав ударівець.

Депутат також наголосив, що МЗС України вже підготували відповідну заяву. Своє ставлення мають ще висловити і керівники держави.

Зараз ви читаєте новину «Путін не залякає Джемілєва - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути