пʼятниця, 27 травня 2022 16:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін налаштований на подальшу війну - Кулеба

Путін налаштований на подальшу війну - Кулеба
Росія не припиняє агресії проти України, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не знає, коли може відбутися зустріч президента України Володимира Зеленського із президентом країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це очільник МЗС сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі, пише УНІАН.

"Я не знаю, коли може відбутися зустріч між двома президентами. Ми намагалися багаторазово організувати подібну зустріч, але жодного позитивного індикатора від Росії, який свідчив би про її готовність до проведення подібної зустрічі, не отримали. З того, що ми знаємо, президент Путін налаштований скоріше на ведення війни, ніж на ведення перемовин", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон підтримав відправлення в Україну потужнішої зброї

Росія проводить широкомасштабну наступальну операцію на Донбасі, накопичила величезну кількість військ і важкої техніки, сказав Кулеба.

Крім того, РФ намагається проводити поступову анексію Херсону і Запорізької області.

Якби Росія хотіла проводити переговори, то не проводила б наступальні операції, не переслідувала б українських активістів, не вводила в обіг російські рублі, телефонні номери і не планувала б видавати російські паспорти на півдні і сході України, а також не блокувала б українські порти, додав міністр.

24 травня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін видав указ про спрощений порядок приймання в громадянство Росії для мешканців Запорізької і Херсонської областей.

Обстановка на фронті залишається складною і має ознаки до подальшого загострення.

Зараз ви читаєте новину «Путін налаштований на подальшу війну - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути