пʼятниця, 07 квітня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін націлився на економіку Білорусі: що задумав російський диктатор

Путін націлився на економіку Білорусі: що задумав російський диктатор
Російський диктатор має намір взяти під контроль економіку Білорусі. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін зосередився на посиленні економічного контролю над Білоруссю.

Під час нещодавньої зустрічі з самопроголошеним президентом країни Олександром Лукашенком російський диктатор наголосив на важливості створення спільної системи непрямих податків, а також посилення заходів щодо формування загальних стандартів для російських та білоруських промислових підприємств, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль планує провести уніфікацію білоруського та російського торговельного законодавства. Російські та білоруські офіційні особи, за словами Путіна, зосереджені на заходах щодо імпортозаміщення. Країни також продовжують процес створення спільного ринку нафти та газу, а також працюють над підготовкою угоди про формування єдиного ринку електроенергії", – йдеться у повідомленні.

Таким чином, Москва, імовірно, намагається максимально інтегрувати білоруську промислову базу до оборонного комплексу РФ, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь стягнула танки до кордону з Литвою - "Беларускі Гаюн"

Диктатор Лукашенко тиждень тому заявив, що розміщення російської ядерної зброї в Білорусі нібито робиться з його ініціативи, і що це не залякування чи шантаж, а можливість "убезпечити державу".

Росія планує поглинути елементи оборонної промисловості Білорусі у рамках масштабніших зусиль щодо переоснащення російських збройних сил для підтримки затяжної війни проти України. Кремль, швидше за все, приєднає до себе елементи білоруської оборонно-промислової бази.

Зараз ви читаєте новину «Путін націлився на економіку Білорусі: що задумав російський диктатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути