вівторок, 20 вересня 2022 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію – Білий дім

Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію – Білий дім
Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України, сказав Джейк Салліван. Фото: East News

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію.

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України. Про це сказав радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейк Салліван.

"Як ми попереджали в останні місяці, Росія, схоже, готується провести псевдореферендуми на територіях України, які вона контролює і навіть які зараз не контролює, що прямо порушує суверенітет України", – цитує Саллівана "Єропейська правда".

Ці псевдоререферендуми є "зневагою до принципів суверенітету й територіальної цілісності, які закладають фундамент міжнародного порядку і лежать в основі Статуту ООН".

"Ми знаємо, що ці "референдуми" будуть сповнені маніпуляцій і що Росія використає їх як привід для анексії територій – зараз чи в майбутньому", – сказав радник Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО відреагувало на псевдореферендуми окупантів

"Скажу чітко: якщо це справді станеться, США ніколи не визнають претензії РФ на території, які вона спробує анексувати. І ми ніколи не визнаємо ці території чимось іншим, як територією України", – заявив Салліван.

Радник Байдена з нацбезпеки наголосив, що "референдуми" не дадуть Росії переваги за столом переговорів з Україною: "Якраз навпаки: це дія країни, яка зазнала невдач – військових і дипломатичних".

Окупанти у захоплених районах Донецької і Луганської областей планують на 23-27 вересня "референдум" про "входження" до складу Росії.

На Херсонщині про "референдум" заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант Євген Балицький.

У Росії після повідомлень про псевдореферендуми і мобілізацію обвалилися котирування цінних паперів на Московській біржі.

Зараз ви читаєте новину «Путін, можливо, готується оголосити мобілізацію – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути