Ексклюзиви
понеділок, 31 липня 2023 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ

Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ
Російський диктатор Володимир Путін маніпулює темою переговорного процесу з Україною. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін маніпулює темою мирних переговорів з Україною, які йому нібито заважає почати контрнаступ Збройних сил України на фронті.

Російська армія при цьому продовжує свої штурми та атаки на Донбасі, пишуть у новому звіті аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"29 липня Путін звинуватив Україну в початку широкомасштабного контрнаступу, через який РФ нібито не могла обговорювати припинення вогню. Водночас російські офіційні особи і раніше використовували згадку про переговори як зброю, звинувачуючи Україну в небажанні розпочинати переговори", – зазначають фахівці зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знизував плечима і нервував: як Путін відреагував на повернення командирів Азовсталі

Путін, імовірно, використовує обговорення контрнаступу ЗСУ, щоб спростувати новини про успіхи України на полі бою. Він намагається звинуватити Київ у відсутності інтересу в потенційному переговорному процесі.

Аналітики ISW звертають увагу, що війська РФ проводять атаки, зокрема в Луганській та Донецькій областях, майже безперервно з того часу, як ЗСУ розпочали контрнаступ. Водночас Путін про це не згадує.

Очільник Африканського союзу Азалі Ассумані на полях саміту "Африка - Росія" заявив, що російський диктатор нібито хоче вести мирні переговори щодо завершення війни в Україні.

Водночас Путін розповів африканським лідерам, що Україна та РФ нібито майже домовилися про припинення війни під час переговорів у Туреччині, а Москва "на прохання" вивела свої війська з Київщини.

Зараз ви читаєте новину «Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути