Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2024 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін кинув усю російську армію на територію України, Курська область йому не важлива - Зеленський

Путін кинув усю російську армію на територію України, Курська область йому не важлива - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський розписується на артилерійському снаряді калібру 155 мм у США. Фото: president.gov.ua

Курська операція є стратегічним кроком української армії.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у понеділок під час зустрічі з представниками української громади у Нью-Йорку, повідомив Укрінформ.

"Ми не збираємось там бути й залишатись - вони (території Курської області РФ. - Gazeta.ua) не окуповані, а ця операція - стратегічні кроки нашої армії. Ми не хочемо бути й виглядати дзеркалом РФ", - сказав Зеленський.

Є міжнародно визнані кордони, сказав президент України.

"Хоча ми й не поважаємо РФ, але ми повинні поважати міжнародне право. І в жодному разі ми не можемо поводитися так, щоб до нас ставилися однаково", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

Курська операція - це частина нашої стратегії, передусім посилення українських позицій і "послаблення рейтингу Путіна всередині його держави", сказав президент України.

Ця операція показує, що "для Путіна не так важливі його суспільство, його громадяни і його землі", як руйнування всього українського, заявив Зеленський.

"Бо він не кинув усі сили, щоб захищати Курську область", - сказав Зеленський, додавши, що "у нього (Путіна. - Gazeta.ua) цих сил на території Росії немає достатньо, бо вся його армія на території України".

Це ще один доказ того, що це не "СВО", а повномасштабна війна, оскільки вся російська армія перебуває на території України, сказав президент.

Частина суспільства на території РФ, яку сьогодні контролює українська армія бачить, "що їм ніхто не допомагає з Росії. А навпаки, вони (росіяни) бомблять і стріляють", зазначив Зеленський.

За словами президента, потрібно показувати різницю між діями російської армії та української. На підконтрольних Україні територіях Курщини "ніхто не грабує, мародерства немає".

Курська операція також була спрямована на запобігання російського нападу на Сумську область, сказав Зеленський.

12 серпня Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області. На Курщині створили військову комендатуру, її очолив генерал Едуард Москальов.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Україна зупинила просування російських військ у Курській області, повідомив представник комендатури ЗСУ Олексій Дмитрашківський.

Зараз ви читаєте новину «Путін кинув усю російську армію на територію України, Курська область йому не важлива - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути