субота, 04 лютого 2012 17:11

Путін каже, що Україна вже перебрала газу, але він допоможе

Путін каже, що Україна вже перебрала газу, але він допоможе

Україна минулого тижня вибрала більше російського газу, ніж це передбачено контрактною угодою, заявив заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов.

"Україна: минулого тижня був відзначений перебір газу в порівнянні з контрактом", - заявив Круглов, який з заступником голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим і віце-прем'єром Ігорем Сечіним в суботу зустрівся з главою уряду Володимиром Путіним.

Контракт передбачає щоденний відбір газу українською стороною в обсязі 135 млн кубометрів, у той же час минулого тижня Україна брала від 150 до 170 млн кубометрів.

"Поки договір ще не переписаний. Це наші партнери оголосили про те, що вони хотіли б у нас купувати не більше 27 млрд, а насправді якщо будуть відбирати, то це буде скільки по року?" - запитав Путін.

За словами Круглова, якщо ситуація продовжиться, обсяг по року перевищить 50 млрд кубометрів.

"Навіть більше, Володимир Володимирович, якщо так і далі піде, буде близько 60 (млрд куб. м)", - уточнив Медведєв.

Путін зазначив, що 50 млрд куб.м - це в рамках контракту.

"А ось те, що більше 50 (млрд), це вже виходить навіть за рамки того контракту, який вони (Україна) хотіли скоротити. Але, тим не менше, потрібно Україні допомагати і в повному обсязі задовольняти їхні потреби", - сказав Путін.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявляв, що Україна змушена знизити рівень закупівель газу в Росії фактично в два рази.

Зараз ви читаєте новину «Путін каже, що Україна вже перебрала газу, але він допоможе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути