субота, 04 лютого 2012 14:54

Путін дав завдання "Газпрому" першочергово забезпечити потреби росіян

Путін дав завдання "Газпрому" першочергово забезпечити потреби росіян

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін поставив перед "Газпромом" завдання забезпечити необхідні поставки газу до Європи.

У суботу глава уряду зустрівся з віце-прем'єром РФ Ігорем Сечіним і заступниками голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим і Андрієм Кругловим і обговорив з ними ситуацію в енергетиці взагалі, а також навколо поставок газу до європейських країн.

"Прошу вас максимально докласти максимальних зусиль, щоб забезпечити потреби наших партнерів закордонних, маючи на увазі, що головне завдання енергетиків взагалі, "Газпрому" зокрема - забезпечити внутрішні потреби РФ, забезпечити споживачів в РФ. Це - першочергове завдання", - сказав Путін.

Він запитав, як в даний час виконуються поставки газу, зокрема, до європейських країн.

Круглов визнав, що протягом декількох днів було невелике зменшення обсягу поставок до цих країн об'ємом до 10%, але потім поставки повернулися в обсяги, передбачені контрактом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці хочуть занадто багато газу - "Газпром"

"Сьогодні не зайвим буде згадати тих, хто заважав нам будувати "Північний потік". Якби не заважали, була б вже друга нитка, і вони обидві були б завантажені. Під нові транспортні маршрути "Газпром" би вже розкрив нові родовища, в тому числі Бованенківське, активніше працювали б на Штокмані, і сьогодні, впевнений, таких би проблем не виникало", - сказав Путін.

Він висловив сподівання, що робота по "Північному потоку" буде завершена, і робота по іншому проекту, "Південному потоку", піде активніше.

Зараз ви читаєте новину «Путін дав завдання "Газпрому" першочергово забезпечити потреби росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути