неділя, 21 березня 2021 21:00

Путін грається з вогнем, Україна опинилася перед новим викликом: 5 блогів тижня

Путін грається з вогнем, Україна опинилася перед новим викликом: 5 блогів тижня
Президент США Джо Байден назвав главу РФ Володимира Путіна вбивцею. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Протягом двох десятиліть правління Володимира Путіна основною його емоцією була образа. Проте Джо Байден зумів викликати ще одну - поностальгувати про дитинство. На слова про те, що Путін є вбивцею кремлівський царьок відреагував дитячим прислів'ям. Бо ж, бачте, "хто як обзивається, той сам так і називається". Та є ще одне прислів'я, про яке не варто забувати Путіну: "якщо гратися з вогнем, то можна і згоріти". А очільник Кремля загрався давно, вважає кандидат філософських наук Максим Кияк.

2. Для пияк за кермом в законі є лазівка. Тепер у Кримінальному кодексі України є дві статті з однаковим номером 286-1. Одну внесли у 2018, іншу - у 2021. Це запускає корупційний механізм у практику та створює безлад. Хтось тепер на стадії досудового чи судового слідства буде ухвалювати це рішення - яку ж статтю використати. І не треба бути пророком, аби передбачити, що процес вибору рухатиметься у бік меншого покарання, наголошує юристка Анна Маляр.

3. Президент США Джозеф Байден визнав, що Путін є вбивцею. У відносинах між Росією і цивілізованим світом починається новий етап. Речі будуть називати своїми іменами, а конфронтація з принципових питань виглядає неминучою. Прагнення України до відновлення територіальної цілісності і протистояння російської агресії отримає новий імпульс, новий рівень підтримки у Заходу. Питання в тому, наскільки наша держава буде відповідати цьому новому рівню, переконаний публіцист Віталій Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не телефонує. Чи варто перейматися?

4. Торік можновладці розповідали нам про цілющу інфляцію. Про те, що треба надрукувати гроші і влити їх в економіку. Тоді настане всесвітнє щастя. А зростання цін до 10% це взагалі корисно. Інфляція вже вища, ніж торік, але поки не перевищує 7,5%. Тепер ті ж можновладці бігають з витріщеними очима і кричать "караул". Раптом з'ясувалося, що інфляція - це податок на бідних. І боляче б'є по виборцях, розповідає інвестиційний банкір Сергій Фурса.

5. Путіна перевели з розряду глав держав до розряду міжнародних злочинців-убивць. Він не пробачить Байдену правду про себе і буде мститися. Гібридна війна може перейти в гострішу фазу. Путіну потрібні будь-які внутрішні конфлікти в США, що здатні послабити позиції країни в протистоянні з Кремлем. Російська влада буде збуджувати недовіру до основних політичних інститутів США і особисто до президента, сіяти паніку, хаос і ненависть. Нічого в кінцевому підсумку не вийде, але дров можуть наламати чимало, міркує соціолог Ігор Ейдман.

Зараз ви читаєте новину «Путін грається з вогнем, Україна опинилася перед новим викликом: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути