Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2014 12:47

Путін хоче легалізувати терористів — політолог

Путін хоче легалізувати терористів — політолог
Фото: argumentua.com

Переговори в Донецьку мають технічний характер. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

"Мета президента Володимира Путіна полягає в тому, щоб таким чином легалізувати сепаратистів та терористів. Він хоче, щоб такі переговори були офіційними, тоді Росія зможе говорити так, як забажає. Мовляв, в Україні іде громадянський конфлікт, а не війна росіян проти українців. Тому треба, щоб Київ вів із ними перемовини. А далі — сценарій Придністров'я. В цьому полягає велика небезпека. Тому дуже важливо, щоб на це не купилися ОБСЄ та Захід", - зауважив він.

За словами експерта, з боку України в Донецьку присутній екс-президент Леонід Кучма, тому що він не займає ніяких офіційних позицій. "Він наче контактував із Порошенком. Той схвалив його участь. Але Кучма не є посадовцем. Тому ми можемо офіційно не втягуватися у цей процес, бо це було б визнанням сепаратистів. Насправді успішність переговорів визначається тристороннім форматом, який був зафіксований раніше — це має бути Україна, Росія та Захід. Оце визначальне, а не лідери ДНР чи якісь там Царьові. Тому реальні результати досягатимуться не в Донецьку, а в трикутнику Україна, Росія та Захід. На нинішніх можна говорити хіба що про звільнення заручників", - наголосив Гарань.

Політолог зазначив, що якщо після підписання економічної частини Угоди про асоціацію будуть суттєві зміни, діалог можна бути продовжувати. В той же час, якщо терористи не здадуть позиції, доведеться переходити до рішучих дій — АТО.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче легалізувати терористів — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути