вівторок, 31 серпня 2010 10:53

Путін каже, що забагато заплатив за ЧФ РФ у Криму

Путін каже, що забагато заплатив за ЧФ РФ у Криму

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ.

"Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули сто доларів. Ну, куди ще? І так достатньо", - сказав прем"єр в інтерв"ю "Комсомольській правді".

Путін нагадав, що знижка на газ - це компенсація за продовження оренди бази в Севастополі. Разом з тим, він погодився, що кілька мільярдів на рік, яких в результаті втратить Росія, - "це занадто дорога ціна".

Він також пояснив, з яких міркувань виходила Росія, йдучи на такі кроки.

"Перше міркування - питання стратегічного характеру. ВМФ Росії традиційно присутній в Криму і Севастополі. І ми вважаємо, що Російська Федерація зацікавлена у своїй присутності там на тривалий термін", - сказав прем"єр.

Крім того, за словами Путіна, "це зміцнює довіру між двома державами".

Він нагадав, що "на Україні 17 млн. тільки офіційно за переписом населення пишуться російською, і кожен, напевно, практично говорить російською".

"Тому підтримувати такий рівень довірливості наших відносин міждержавних, включаючи військову компоненту, дуже важливо", - пояснив глава уряду.

"Третє - це певною мірою підтримка України. Тому що ось ці три-чотири млрд на рік, які Україна недоплачує Росії і які недоотримує російський бюджет, - це наш внесок у підтримку економіки дружньої нам держави. Ми вважаємо, що це вкладення в майбутнє . У майбутнє російсько-українських відносин", - заявив Путін.

Нагадаємо, що Україна отримує російський газ за зниженою ціною в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Путін каже, що забагато заплатив за ЧФ РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути