Ексклюзиви
неділя, 13 серпня 2023 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готується до ще більшої війни – Лубінець

Путін готується до ще більшої війни – Лубінець
Західні партнери мають запровадити додаткові санкції проти Росії і надати додаткове озброєння Україні, сказав Лубінець. Фото: Facebook.com/dmytro.lubinets

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої.

Про це сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Нещодавно Путін вніс до російської Держдуми законопроєкт, відповідно до якого скасовується необхідність повідомляти міжнародні організації, наприклад ООН чи Раду Європи, про введення або припинення дії військового/надзвичайного стану, сказав Лубінець.

"Цим країна-агресор у черговий раз порушує вимоги Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Окрім того, поправки у законі дозволять керівництву РФ репресувати росіян без огляду на міжнародне гуманітарне право", – прокоментував омбудсмен.

"Про що це говорить? Президент РФ не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої. Ба більше – не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО", – сказав Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

Тому міжнародній спільноті необхідно серйозно підготуватись до загроз, які йдуть з Росії, сказав омбудсмен.

"А західним партнерам – ввести додаткові санкції проти Росії та надати додаткове озброєння Україні, щоб зупинити російську військову експансію", – заявив уповноважений.

"Агресія РФ продемонструвала, що злочинний режим вищого керівництва Росії не зупиниться в Україні, а може розпочати ще більш криваву війну в Європі. РФ – це загроза для безпеки всього демократичного світу", – сказав Лубінець.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ. 24 лютого 2022 року РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

Цього тижня Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти РФ – чотирьох російських мільярдерів і Російського союзу промисловців та підприємців.

Зараз ви читаєте новину «Путін готується до ще більшої війни – Лубінець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути