понеділок, 28 липня 2014 15:40

Путін діє безкарно, бо Обама не хоче захищати Захід - The Times

Путін діє безкарно, бо Обама не хоче захищати Захід - The Times

Росія має можливість діяти безкарно тому, що президент США Барак Обама не бажає бути "світовим поліцейським".

Про це пише оглядач Мелані Філіпс на сторінках газети The Times, - повідомляє "ТСН"

На думку оглядача, президент Росії Володимир Путін думає, що Захід не буде захищати свої інтереси. І це дозволяє йому безкарно робити, що заманеться. А саме дії Путіна проти України утворили той ланцюг подій, в результаті яких був збитий авіалайнер Boeing 777.

"З тих пір, як впала Берлінська стіна, внутрішні репресії в Росії, а також роль цієї країни в розпалюванні насилля, у всьому світі ігноруються. Натомість милозвучна пісня грошей виявилася непоборною. З моменту анексії Криму міжнародна реакція була слабкою і нерішучою, оскільки на Заході багатьом є, що втрачати", - йдеться в статті.

Оглядач зауважує, що ще в березні уряд Великобританії заборонив продавати Росії товари військового призначення, які можуть бути застосовані проти України. Але комітет Палати громад з експорту озброєння встановив, що з моменту введення такого ембарго було зупинено лише 31 ліцензію. Але головною причиною зухвалості Путіна є дещо інше.

"Обама недвозначно дав зрозуміти, що США більше не готові підтримувати порядок в світі і тим самим захищати Захід. Путін заповнив порожнечу, яка утворилася. Зокрема, Обама дозволив Путіну виставити себе захисником Заходу, коли той виступив посередником при підписанні угоди щодо Сирії, яка зобов'язала її знищити свій хімічний арсенал", - йдеться в статті.

На думку оглядача, в Заходу немає лідера, який би скерував країни до захисту своїх інтересів. Якби ЄС і США були готові до такого захисту, що вони б проводили спільні військові навчання з країнами, які розташовані біля кордонів Росії. "Точно так, як західні лідери не змогли зрозуміти ісламський релігійний фанатизм, не в силах вони усвідомити і той факт, що Путін – це новий російський цар, яким керують націоналістичні переконання", - йдеться в статті. Нагадаємо, що прем'єр Канади хоче ізолювати Росію, якщо терористи в Україні не складуть зброю.

Зараз ви читаєте новину «Путін діє безкарно, бо Обама не хоче захищати Захід - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути