Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 12:10

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Путін буде найдобрішим "поліцейським" до України - експерт

Путін буде найдобрішим "поліцейським" до України - експерт
Фото: blogs.voanews.com

Президент Віктор Янукович намагається нав'язати українцям картинку злагодженої співпраці із Росією.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував заяву глави держави про те, що Володимир Путін несхвально відгукнувся про "торговельну війну" між Україною та РФ.

"Політик, як вірус, поширює картинку зі своєї голови своїм виборцям. З боку української влади присутня раціональна поведінка щодо Росії — таке собі врівноваження та спроба продемонструвати себе у якості "розумної шиї при нерозумній голові". Відомо, що чоловік — голова, а жінка — шия. В уяві російського істеблішменту Україна є дружиною, яка раптом пішла з дому. В даній ситуації українська сторона досить вдало маніпулює страхами Москви. Це є більш поляризована поведінка", - зазначив він.

Експерт вважає, за такої жорсткої вертикалі влади, яка є в Росії, президент там знає все. "Йдеться про колективного Путіна. В Кремлі є різні групи впливу, зусилля яких він збалансовує. Є "яструби" та "голуби". Такий жорсткий тиск на Україну організувало перше крило. Новий етап боротьби за Україну з боку Кремля буде зводитися до демонстративного змагання "доброго і злого поліцейського". А Путін буде найдобрішим "поліцейським", - наголосив Цибулько.

За словами політолога, в умовах руху України до Євросоюзу Росія хоче повернутися в позу домінатора. "Група товарів, що стосується критичного імпорту, не підпала ж під санкції. Вони продовжують надходити до Росії і так буде надалі. Це, наприклад, комплектуючі для військово-промислового комплексу. А на тому, чим можна "покидатися", вдарити по емоціях людей, як то продукти харчування, вирішили пограти", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Путін буде найдобрішим "поліцейським" до України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути