Ексклюзиви
неділя, 01 лютого 2015 13:27

Пушилін і Дайнего погрожували в Мінську масштабною війною - Кучма

Пушилін і Дайнего погрожували в Мінську масштабною війною - Кучма
Фото: news.tut.by

Представники самопроголошених "ДНР і" ЛНР "в ході консультацій у Мінську в суботу погрожували українській стороні відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення сторін.

Про це повідомив другий президент України, член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма в неділю.

"Вони вимагали видання указу президента України про одностороннє припинення вогню, погрожуючи у разі невиконання цієї ультиматуму відновленням повномасштабних боїв по всій лінії фронту", - повідомив він.

При цьому, як сказав Кучма, представник "ДНР" Денис Пушілін і "ЛНР" Владислав Дейнего наполягали на визначенні лінії зіткнення станом на 31 січня, а не тієї, яка була зафіксована в Мінських угодах від 19 вересня 2014 року.

"У відповідь на запитання, які можуть бути гарантії того, що в майбутньому вони не визначать яку-небудь іншу лінію, вони промовчали", - сказав Кучма.

Він також повідомив, що представники сепаратистів не були обізнані із запропонованим українською стороною планом дій з реалізації Мінського меморандуму.

"Ми відправили цей план всім сторонам заздалегідь, але з якихось причин його цим представникам не показали", - сказав Кучма.

На його думку, така позиція представників "ДНР" та "ЛНР" суперечить, в тому числі, і заявленої позиції Росії, оскільки в суботу в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом президент РФ Володимир Путін висловив надію на досягнення домовленостей в Мінську.

"Саме тому ми в даний час чекаємо реакції Росії", - зазначив Кучма.

Як повідомлялося, в суботу в Мінську відбулися консультації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Увечері того ж дня Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій.

Зараз ви читаєте новину «Пушилін і Дайнего погрожували в Мінську масштабною війною - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути