понеділок, 21 січня 2013 19:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Пшонка виконав замовлення свого патрона Януковича" - нардеп про справу Тимошенко

"Пшонка виконав замовлення свого патрона Януковича" - нардеп про справу Тимошенко
Сергій Пашинський. Фото: www.epravda.com.ua

Генпрокурор Віктор Пшонка вкотре доказав, що є особистим генпрокурором президента.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський, говорячи про нове обвинувачення Юлії Тимошенко щодо її причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році.

"У п'ятницю у Юлії Володимирівни були двоє захисників. І вони заявили про катастрофічний її стан, на що головний лікар харківської ЦК №5 заспокоїв їх, сказавши що вона знаходиться під сильним медикаментозним впливом, у стані фізіологічного та медичного сну, - нагадав парламентар. - Виявляється, у цей час їй хтось висував звинувачення. Це кримінальний злочин. І ці покидьки, які знущалися над хворою людиною, будуть окремо нести кримінальне покарання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка розповів дипломатам про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

Пашинський переконаний, що Генеральний прокурор Віктор Пшонка, який оголосив про нову справу Тимошенко, виконував наказ президента Віктора Януковича.

"Пшонка, який з трибуни Верховної Ради заявив, що не служить закону, а служить Януковичу, вкотре підтвердив, що він є не генпрокурором України, а генпрокурором Януковича. Він виконав замовлення свого патрона. Але це до чинного законодавства немає жодного відношення", - підкреслив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко поспілкувалася з матір'ю через грати, але не бачила її

Пашинський також нагадав, що розслідування щодо справи Щербаня проводилося неодноразово і доказів причетності до неї Тимошенко не має.

"Неодноразово це все розслідувалося. І тому всі ці звинувачення - це профанація і брехня, висмоктана з пальця. Ми всі були свідками, коли нещасний син Щербаня, якого підозрюють у вбивстві людини, почав заявляти, що він щось таке знає і чув, що Тимошенко причетна до вбивства, - нагадав депутат. - Хочу сказати, що справа по вбивству Щербаня слухалася в Луганському обласному апеляційному суді і жодного разу в матеріалах цієї справи не було згадано прізвище Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Пшонки була зроблена несвоєчасно — Фесенко про причетність Тимошенко до вбивства

Пашинський додав: "Ця справа абсолютно цинічна, брехлива. Більше того, варто звернути увагу на те, кому це було вигідно, хто заволодів майном Щербаня. Тимошенко? Ні".

Зараз ви читаєте новину «"Пшонка виконав замовлення свого патрона Януковича" - нардеп про справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути