вівторок, 26 березня 2013 16:43

Пшонка каже, що новий КПК України визнали одним з найкращих у Європі

Пшонка каже, що новий КПК України визнали одним з найкращих у Європі
Віктор Пшонка Фото: unn.com.ua

Новий Кримінальний процесуальний кодекс України експерти вважають одним з найкращих у Європі. Про це йшлося під час зустрічі української делегації, до складу якої увійшов Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, з представниками Ради Європи. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Під час робочих консультацій за підсумками заслуховування виступу Генерального директора з прав людини та верховенства права Ради Європи Філіппа Буайа, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, зокрема, подякував керівництву та представникам Ради Європи за постійну допомогу та консультації під час розробки нового Кримінального процесуального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд обрав супернику Засухи запобіжний захід утримання під вартою

"Підготовка і прийняття цього документу стало для України важливим етапом на шляху до відповідності нашого кримінально-процесуального законодавства європейським стандартам. Мені дуже приємно чути оцінки експертів з цього приводу, в яких ви відзначаєте КПК України як один їх кращих в Європі", - сказав Генеральний прокурор.

Нагадаємо, 26 березня українська делегація у складі Генерального прокурора України Віктора Пшонки, керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрія Портнова, Першого заступника Голови Верховної ради України Ігоря Калетніка перебувають у м. Страсбурзі (Франція), де наразі проходять Консультації високого рівня щодо реформи органів прокуратури в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

Участь у заході з боку представників Ради Європи, зокрема, беруть Генеральний секретар Ради Європи Торбьйорн Ягланд, Генеральний директор з прав людини та верховенства права Ради Європи Філіпп Буайа, Секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт, Начальник Управління незалежності та ефективності правосуддя Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Стефан Лєйенбержер, Директор Директорату прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Гіакомопулос тощо.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка каже, що новий КПК України визнали одним з найкращих у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути