середа, 15 грудня 2010 16:28

Пшонка каже, що Лозінський у лютому матиме вирок суду

Пшонка каже, що Лозінський у лютому матиме вирок суду

Генеральний прокурор Віктор Пшонка прогнозує, що суд винесе вирок колишньому нардепу від БЮТ Віктору Лозінському на початку лютого 2011 року.

Лозінського звинувачують у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили загибель мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника.

"Думаю, що суд розбереться в конкретній ситуації й винесе об'єктивний вирок... Думаю, це буде на початку другого місяця наступного року", - сказав генпрокурор.

За словами Пшонки, також на початку лютого суд винесе у цій справі вирок ще трьом обвинувачуваним – єгереві Голованівського лісництва, колишньому прокуророві Голованівського району Кіровоградської області Євгену Горбенку й екс-керівникові Голованівського райвідділу міліції Михайлові Ковальському.

Пшонка додав, що Генпрокуратура зібрала достатньо доказів провини всіх обвинувачуваних.

14 грудня Дніпровський райсуд Києва переніс розгляд справи Лозінського на четвер, 16 грудня. Сам Лозінський заявив про готовність довести в суді свою невинуватість.

"Я думаю, достатньо 2-3 засідань, і ви побачите, що це (кримінальна справа – ред.) мильна бульбашка, зроблена через політичну доцільність", - сказав Лозінський під час засідання.

Під час того ж суду було озвучено вимогу матері загиблого. Вона просить 10 млн грн грошової компенсації за смерть сина.

Нагадаємо, Лозінському інкримінується вбивство 53-річного селянина Валерія Олійника, яке сталося на території особистих мисливських угідь Лозінського у червні 2009 року. За даними ГПУ, вбивство Олійника було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Наприкінці квітня екс-депутату висунули обвинувачення за статтею "Умисне вбивство". Вона передбачає покарання до довічного ув'язнення включно. Сам Лозінський свою провину не визнає.

Радіо "Свобода"

Зараз ви читаєте новину «Пшонка каже, що Лозінський у лютому матиме вирок суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути