четвер, 10 листопада 2011 09:48

Псевдопатріоти "залюбили" Україну до смерті - Бондаренко

Псевдопатріоти "залюбили" Україну до смерті - Бондаренко

Найбільшої шкоди українській мові та культурі завдали "псевдопатріоти", які люблять батьківщину на словах.

Про це сказала народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

"Є такий вислів "залюбити до смерті". Так от, більшої шкоди, як ті псевдопатріоти, які "залюбили" Україну до смерті, українській мові та українській культурі не завдавав ніхто. Коли вони кричать про те, як сильно вони люблять Україну, складається враження, що ці люди присутні на торгах з продажу батьківщини. Але ж любов до батьківщини носить сакральний характер, і крики про це нагадують політичний ексгібіціонізм. А про цю любов не треба кричати", - зазначила Бондаренко.

Парламентарій також наголосила, що насаджування неприродних новацій в українській мові є небезпечною тенденцією, яка загрожує культурній ідентичності України.

Як повідомлялося, 9 листопада Бондаренко взяла участь у написанні диктанту з української мови та отримала оцінку 10 балів за 12-бальною системою.

Водночас нагадаэмо, що Бондаренко є ініціатором змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення", якими буде зменшено національний аудіовізуальний продукт на українському телебаченні і радіо з 50% до 25%. Верховна Рада України вже ухвалила в цілому ці зміни, та спікер Володимир Литвин відмовився їх підписувати.

Зараз ви читаєте новину «Псевдопатріоти "залюбили" Україну до смерті - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути