неділя, 25 жовтня 2020 16:52

"Перевірте психіку": Ердоган принизив Макрона

"Перевірте психіку": Ердоган принизив Макрона
Ердоган з Макроном посварилися через вбивство вчителя. Фото: aa.com.tr

Франція відкликала свого посла з Туреччини, демонструючи невдоволення. Причиною стали слова президента Реджепа Ердогана про французького лідера Емманюеля Макрона. Той порадив "перевірити психіку".

Так турецький лідер відреагував на виступ президента Франції, який запропонував захистити світські цінності країни від радикального ісламізму.

Про це повідомляє BFMTV.

"Слова президента Ердогана неприйнятні. Обурення і грубість – це не метод. Ми вимагаємо, щоб Ердоган змінив свій політичний курс, оскільки він небезпечний з усіх точок зору", – заявив Еммануель Макрон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голили голову і ламали ребра: як уряд Франції покарав озвірілих батьків

"У чому проблема Макрона з ісламом і мусульманами? Він потребує лікування психічного здоров'я. Що можна сказати главі держави, який так ставиться до мільйонів представників релігійної меншини у своїй країні? Перш за все, йому потрібна психічна перевірка", - заявив Ердоган на з'їзді правлячої Партії справедливості і розвитку в суботу, 24 жовтня.

Нагадаємо, такі висловлювання озвучені на тлі нещодавнього вбивства вчителя історії у Франції. 18-річний чеченець обезголовив 47-річного Самуеля Паті після того, як той показав на своєму уроці карикатури на пророка Мухаммеда з сатиричної газети. Еммануель Макрон засудив жахливе вбивство викладача і назвав це "ісламістським терористичним нападом", закликавши націю об'єднатися проти екстремізму.

Зараз ви читаєте новину «"Перевірте психіку": Ердоган принизив Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути