неділя, 30 вересня 2018 10:04

Проти "руского міра": понад 25 тис. людей просять закрити прокремлівські канали в Україні

Проти "руского міра": понад 25 тис. людей просять закрити прокремлівські канали в Україні
За 9 днів 25 258 українців підписали петицію до Верховної Ради щодо "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne". Фото: Zaxid.net

25 258 людей підписали петицію щодо "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne". Це необхідна кількість голосів для подальшого розгляду документу.
Петицію оприлюднили на сайті Верховної Ради 20 вересня, його автор - Артур Переверзєв, повідомляє "Українська правда".

"Вимагаємо вжити усіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів "112 Україна" та NewsOne", - йдеться у петиції.
У документі зазначено, що в ефірах згаданих телеканалів "знаходять притулок політичні діячі, які ... поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців, пересмикування і маніпуляції фактами, напівправду, заклики щодо примирення з РФ".
"Народні депутати України не можуть закривати очі та потурати поширенню дезінформації, ворожої пропаганди через інформаційні активи Кремля в Україні, зокрема на телеканалах "112 Україна" та NewsOne, які активно транслюють інформаційнійну політику "руского міра" в Україні та перебувають під управлінням кума Путіна Медведчука та "регіонала" Мураєва, який виступає проти декомунізації та називав Олега Сенцова терористом", - йдеться у документі.

Читайте також: "Був, є і буду бандерівцем": Дмитро Ярош святкує День народження

Відповідно до Закону про звернення громадян, електронна петиція, адресована президенту, Верховній Раді чи Кабміну, розглядається і на неї дається відповідь за умови збору на її підтримку не менше 25 тис. підписів громадян протягом не більше 20 календарних днів з дня оприлюднення петиції. Розгляд петиції здійснюється протягом 10 робочих днів з дня опублікування інформації про початок її розгляду.
Наприкінці серпня екс-заступник голови АП Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne. Тоді ж стало відомо, що новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов'язаний із Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Проти "руского міра": понад 25 тис. людей просять закрити прокремлівські канали в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути