понеділок, 06 жовтня 2014 16:49

Проти кримських татар реалізують "чеченський сценарій" - Меджліс

Проти кримських татар реалізують "чеченський сценарій" - Меджліс
Алі Хамзін. Фото: qha.com.ua

Викрадення і вбивства кримських татар - це спроба знищити єдність кримських татар. Крім того, це реалізація "чеченського" і "дагестанського" сценаріїв з метою змусити кримських татар покинути Крим.

Про це заявив керівник зовнішніх зв'язків Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін, передає Центр журналістських розслідувань, пише Крим.Реалії.

"Викрадення людей, нахабне, відкрите, вдень, говорить про те, що чи не використовується проти кримських татар стара технологія, коли на Кавказі, в Чечні, за рахунок подібного роду викрадень надають якийсь тиск? На жаль, я думаю, що Російська Федерація, приєднавши до себе Крим, дивиться на нас з позиції чеченських подій. Там найчастіше викрадають молодих хлопців, потім їх знаходять мертвими. І ніхто ні за що не відповідає. Може бути, що таким чином йде тиск на кримських татар, чекаючи, що ми можемо щось зробити", - сказав Хамзін.

За його совами, також, можливо, що викрадаючи кримських татар, намагаються "підірвати ситуацію в Криму, щоб надалі застосувати силу".

"І за принципом - сім бід, одна відповідь, чинити тиск на кримських татар з тим, щоб знищити їх єдність, яке ми напрацювали в період Курултаю. І ще є певні цілі - щоб частину кримських татар початку мігрувати. На даному етапі на материк. Я вже кілька разів говорив про те, що певні сили в Києві, в Росії, був такий джерело у нас ще в березні - діяли за двома планам. Здати Крим Росії і план Б - посприяти тій же Росії у виїзді кримських татар, у всякому разі, на материк. Це дуже влаштовувало б багатьох", - сказав Хамзін.

Нагадаємо, зниклого 29 вересня о включеному Криму Едему Асанова знайшли мертвим в покинутому санаторії в Євпаторії. Едем Асанов зник 29 вересня. В цей день його бачили в першій половині дня, на автостанції в Євпаторії.

До цього повідомлялося про те, що 27 вересня в селі Сари-Су Білогірського району невідомі викрали двох хлопців Ісляма Джеппарова і Джевдету Іслямова, які до цих пір не знайдені. Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в залі сесійних засідань Парламентської асамблеї Ради Європи розповів європейським парламентарям, що за час окупації Криму Росією безслідно зникли 18 представників кримськотатарського народу. За словами Мустафи Джемілєва, кримськотатарське населення зазнає жорсткого тиску з боку окупаційних властей Криму, багато татар арештовані без всяких правових підстав.

Зараз ви читаєте новину «Проти кримських татар реалізують "чеченський сценарій" - Меджліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути