вівторок, 08 листопада 2011 17:03

Проти деукраїнізації ТВ та радіо під вікна Януковича прийдуть діти

Проти деукраїнізації ТВ та радіо під вікна Януковича прийдуть діти

Громадянський рух "Відсіч" та рух добровольців "Простір свободи" приведуть до Адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві дітей, за чиє майбутнє влада, за її ж словами, сильно турбується, та вимагатимуть накласти президентське вето на прийнятий Верховною Радою 3 листопада 2011 року проект закону № 6342 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення та радіомовлення".

Як стало відомо Gazeta.ua, завтра, 9 листопада, о 13.00 під президентською адміністрацією відбудеться акція проти закону, яким скорочено присутність українського аудіо-та відеопродукту в українському ефірі вдвічі - з 50% до 25%.

На переконання активістів, скасування квот на музичні твори українських авторів і виконавців в ефірі вітчизняних телерадіоорганізацій призведе до поганих наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи залишили українській музиці на радіо лише 25%

Зокрема, кількість української музики (незалежно від мови її виконання) в ефірі українських телерадіоорганізацій принципово зменшиться на користь зарубіжних артистів.

Крім того, як зазначили громадські діячі, поява нових виконавців стане неможливою, адже поновиться колишня практика платних ротацій в ефірі телерадіоорганізацій для українських артистів, що в нинішніх економічних умовах не вдасться забезпечити.

Також, згідно прогнозів активістів, створення нових творів українськими авторами різко зменшиться і буде позбавлене сенсу, адже їхні нові твори не матимуть можливості для популяризації, що здійснюється переважно в ефірі телерадіоорганізацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ вимагає від Януковича забракувати антиукраїнський "закон-покруч"

"Відсіч" та "Простір свободи" передбачають, що роялті, яке сплачується українськими телерадіоорганізаціями, сплачуватиметься не українським авторам і виконавцям, а на користь зарубіжних митців. Відповідно, ці кошти залишатимуться не в Україні для розвитку вітчизняної музичної культури, а відправлятимуться закордон.

"Нам не байдуже, в якому інформаційному просторі виростатимуть наші діти, які медіа-продукти формуватимуть їхній світогляд, які цінності – українські чи іноземні – прищеплюватимуться їм за допомогою теле- та радіоефіру", - йдеться у зверненні противників закону.

Зараз ви читаєте новину «Проти деукраїнізації ТВ та радіо під вікна Януковича прийдуть діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути