Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2021 11:25

"Просто сидить біля президента, щось читає в телефоні" - Єрмак створив монополію навколо Зеленського

"Просто сидить біля президента, щось читає в телефоні" - Єрмак створив монополію навколо Зеленського
Єрмак вибирає міністрів і "смотрящих", пише ЗМІ. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відійшов від практики великих круглих столів у прийнятті рішень. Про це пишуть журналісти "Української правди".

"Раніше у Вови була практика великих круглих столів, де сиділи всі зацікавлені сторони і де приймалось рішення. Зараз частково це теж є, але більшість рішень він приймає або сам, або після нарад з Єрмаком чи Шефіром. У Тимошенка в ОПУ по суті окреме "котеджне містечко", він веде свої проєкти і працює напряму із "першим", - розповідає співрозмовник в Офісі президента.

Представникам влади в останні місяці не так вже й просто потрапити до Зеленського, тим більше провести зустріч тет-а-тет. Зазвичай на нарадах чи зустрічах в кабінеті президента присутні Єрмак та Шефір, які виступають для Зеленського такими собі порадниками з широкого спектру питань.

В оточенні президента жартують, що керівник ОП поступово вибудовує монополію на вплив на президента, відтискаючи від "першого" будь-кого іншого.

"Його вплив майже безмежний зараз. Немає тем, в які залучений президент і в яких Єрмак би не був на перших ролях. Він у все вникає. Це часом дуже шкодить, бо без його відмашки люди бояться просуватись в якихось проєктах, а у Єрмака не вистачає часу розбиратись з усім одразу", - розповідає високопоставлений співрозмовник в оточенні президента.

"До Єрмака часто не можна навіть додзвонитись, бо він постійно у першого на четвертому поверсі. Але якщо подивитись, що він там робить, то в багатьох зустрічах і розмовах він участі не бере - просто сидить біля президента, щось читає в телефоні. Головне - бути поруч", - каже член "Зе!команди".

Видання повідомляє, що Єрмак веде переговори з Росією, представляє президента в "Нормандії", намагається комунікувати з США, вибирає міністрів і "смотрящих", переслідує попередників типу Андрія Богдана (колишній керівник ОП) і відмазує своїх типу Олега Татарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати "рядового Татарова" - прокурори Венедіктової не знайшли причин для підозри

Він примудряється навіть контролювати усіх "нетипових" відвідувачів ОП, йому доповідають, хто й до кого приходив на Банкову, бути присутнім на 95% зустрічей Зеленського і особисто фіксувати, кому і які державні нагороди присвоїть президент.

За протекцією Єрмака в Офісі президента з'являються такі люди, як Михайло Подоляк чи Олексій Арестович, котрі відповідають за створення медійного шуму, і такі персонажі як Олег Татаров, котрі курують силовий блок.

2 роки тому в Україні відбувся 1-й тур президентських виборів. Лідером був нинішній президент Володимир Зеленський. Його підтримали 30,24% виборців.

Що Зеленський обіцяв на виборах, можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «"Просто сидить біля президента, щось читає в телефоні" - Єрмак створив монополію навколо Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути