Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2018 15:53

Прокурори просять заарештувати Продана

Прокурори просять заарештувати Продана
Мирослава Продана підозрюють у привласненні 89 млн грн. Фото: УНІАН

Прокурори просять суд призначити екс-керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю вийти під заставу у 89 млн грн.

Відповідне клопотання Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського райсуду Києва.

"Сьогодні САП звернулась до Солом'янського районного суду Києва із клопотанням про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 89 млн грн, що відповідає сумі ймовірного незаконного збагачення", - повідомили в САП.

Там зазначили, що 30 листопада детективи Національного антикорупційного бюро допитали Продана у справі щодо його незаконного збагачення.

"Як і очікувалось, підозрюваний, порушуючи обіцянки у публічній площині про надання показань і документів щодо врученої підозри, одразу після повернення в Україну від надання показів відмовився на підставі ст. 63 Конституції України, жодних документів на обґрунтування своїх доводів щодо підозри не надав.

Також підозрюваним і його захисниками не надано жодних підтверджуючих документів щодо поважності причин його відсутності на території України, у тому числі й про проходження лікування та неявок на виклики до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - інформують у САП.

16 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила Продану про підозру в незаконному збагаченні. Його підозрюють у тому, що за час виконання обов'язків голови ДФС заволодів сумою 89 млн грн і придбав на ці гроші 2 квартири, 2 будинки в Туреччині і 2 автомобілі.

САП 4 рази викликала Продана на допити. Він їх ігнорував, стверджуючи, що перебуває на лікуванні за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори просять заарештувати Продана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути