Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 16:51

Прокурор заявив про загрозу ліквідації Саакашвілі

Прокурор заявив про загрозу ліквідації Саакашвілі
Міхеіл Саакашвілі в суді. Фото: twitter.com

Із боку російських спецслужб існує загроза життю і здоров'ю колишнього очільника Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Про це сказав прокурор Олександр Говорущак на засіданні Печерського суду Києва, де Саакашвілі обирають запобіжний захід.

Так обвинувачення обґрунтовує необхідність обрання політику запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Є інформація від ГУ СБУ у Києві та області, що у зв'язку з проведенням заходів з документування злочинної діяльності Курченка спецслужби РФ вживають заходів щодо виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі та Дангадзе з метою з'ясування деталей розмов між ним та Курченком. Одним із варіантів дестабілізації ситуації може мати місце ініціювання спецслужбами РФ спроби ліквідації Саакашвілі та Дангадзе", - сказав Говорущак.

"До нього будуть застосовані заходи цілодобової охорони з метою унеможливлення виконання вищевказаного замислу", - додав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За мене Путін віддасть усіх полонених - Саакашвілі

Екс-главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі затримали 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку. У зв'язку із арештом Саакашвілі оголосив безстрокове голодування.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор заявив про загрозу ліквідації Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути