пʼятниця, 01 червня 2012 13:23

Спецтема: Луценко за ґратами

Прокурор вважає сьогоднішню поведінку Луценка зухвалою і голослівною

Прокурор вважає сьогоднішню поведінку Луценка зухвалою і голослівною
Сьогоднішні претензії Луценка не мають підстав - Віктор Клименко. Фото: news.nikcity.com

Сторона обвинувачення у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заперечує те, що Луценку та його захисникам не було надано копію обвинувального висновку.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, прокурор Віктор Клименко біля Печерського суду Києва заявив: "Не відповідає дійсності те, що Луценку не було вручено копію обвинувального висновку. Він її отримав у встановлений період ще під час розгляду об'єднаної кримінальної справи до виділення цієї кримінальної справи. Іншого обвинувального висновку не існує".

Коментуючи заяви Луценка щодо недійсності даних, які зачитували прокурори в обвинувальному висновку, Клименко наголосив: "Всі вислови і зауваження підсудного Луценка, який дозволяв собі під час проголошення обвинувачення, відносяться до аналізу доказів, які на сьогоднішній день на судовому засіданні є недослідженими".

"Я вважаю такі заяви на сьогоднішній день голослівними. Ці заяви є спробою чинити тиск на представників обвинувачення та вплинути на позицію судді, яка повинна формуватись на підставі даних судового слідства, а не на упередженості передчасних заяв, а точніше припущень підсудного Луценка", - сказав прокурор.

Він також переконаний, що суд справедливо видалив Луценка з зали судових засідань.

"Суд прийняв абсолютно адекватне рішення, яким відреагував на зухвале порушення порядку підсудного Луценка під час судового засідання. Про це свідчить вибачення, яке захисник Баганець потім приніс головуючому судді за поведінку свого клієнта", - наголосив Клименко.

Нагадаємо, сьогодні сторона обвинувачення зачитала обвинувальний висновок у другій справі Луценка. Водночас екс-міністр заявив, що йому мали надати копію обвинувального висновку за три дні до засідання.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 8 червня.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор вважає сьогоднішню поведінку Луценка зухвалою і голослівною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути