Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2013 15:12

Прокурор у "справі Щербаня" наголошує на конфлікті між ЄЕСУ та ІСД

Прокурор у "справі Щербаня" наголошує на конфлікті між ЄЕСУ та ІСД
Прокурор припустив, що Петро Кириченко, можливо, буде не останнім свідком обвинувачення. Фото: ipress.ua

Свідок захисту у справі вбивства Євгена Щербаня Віталій Гайдук підтвердив конфлікт між ЄЕСУ та ІСД і спростував слова попереднього свідка Сергія Тарути.

Про це під час брифінгу сказав прокурор Олег Пушкар, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Він пояснив ситуацію, що на рівні Тарути як виконавчого менеджера конфлікту не було. Він відбувався на серйознішому рівні. Також свідок Гайдук підтвердив той факт, що конфлікт існував, нікуди від нього піти не можливо було, ніякої свободи у прийнятті рішень при виборі компанії ЄЕСУ Донецька область не мала. Це було нав'язано. Розпорядження №71 (розпорядження Донецької ОДА - Gazeta.ua) - це був єдиний варіант якось пом'якшити для себе негативні наслідки. Також свідок підтвердив існування розмови на підвищених тонах Тимошенко і Щербаня. Тому говорити про те, що конфлікту не було - просто неможливо", - сказав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Проти Тимошенко свідчитиме людина, яка вживала важкі наркотики

Він підкреслив, Гайдук не лише розповів, що в нього не було ніякої інформації щодо причетності Тимошенко до вбивства Щербаня, але й заявив, що у нього немає доказів і непричетності Тимошенко.

Пушкар також зазначив, що Петро Кириченко (його допитуватимуть 19 квітня), можливо, буде не останнім свідком обвинувачення.

"Це та людина, яка була безпосереднім свідком усіх цих подій. І за наказом Лазаренка перераховував гроші всім тим убивцям із рахунків Павла Лазаренка. Йому було відомо про все з перших уст", - наголосив прокурор.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор у "справі Щербаня" наголошує на конфлікті між ЄЕСУ та ІСД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути