середа, 05 вересня 2018 17:42

Прокурора Генпрокуратури викрито у грубих порушеннях. В справі знову фігурує прізвище Столярчука

Прокурора Генпрокуратури викрито у грубих порушеннях. В справі знову фігурує прізвище Столярчука
Вища Рада правосуддя розглянула скаргу адвоката Сергія Рохманова щодо закриття дисциплінарного провадження відносно прокурора Павла Павленка. Фото: youtube.com

4 вересня 2018 року Вища Рада правосуддя розглянула скаргу адвоката Сергія Рохманова на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про закриття дисциплінарного провадження відносно прокурора Генеральної прокуратури Павла Павленка.

Ця подія можливо б залишилася непоміченою, якби під час засідання Вищої Ради правосуддя знов не лунало прізвище одіозного заступника Генерального прокурора Юрія Столярчука.

Як слідує із відеозапису засідання Вищої Ради правосуддя, скарга була обґрунтована тим, що прокурор Генеральної прокуратури Павло Павленко як керівник слідчої групи під час здійснення досудового розслідування за фактом вчинення злочину заступником Генпрокурора Юрієм Столярчуком допустив ряд грубих порушень приписів кримінального процесуального закону, неодноразово порушував права потерпілого, ігнорував рішення слідчих суддів, перешкоджав адвокатській діяльності. Як пояснив адвокат на засіданні Вищої Ради правосуддя, факти вказаних порушень встановлено у судовому порядку.

За результатами розгляду скарги, рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скасовано повністю. Вища Рада правосуддя ухвалила притягнути прокурора Генеральної прокуратури Павла Павленка до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани. Поки що рішення Вищої Ради правосуддя не оприлюднено.

Після його отримання наказ про застосування дисциплінарного стягнення повинен підписати Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Головною інтригою залишається те, чи застосує він догану до цього прокурора. Чи керуватиметься принципом "друг Столярчука – мій друг" та ігноруватиме це рішення Вищої Ради правосуддя як протягом багатьох місяців "не помічає" рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Та ще торік у листопаді наклала догану на заступника Генпрокурора Юрія Столярчука за скаргою того ж адвоката.

Про це нещодавно йшлося в сюжеті "Наші гроші".

Із джерел в Генеральній прокуратурі стало відомо, що кримінальне провадження стосовно заступника Генерального прокурора Столярчука було закрито нібито за вказівкою його самого в березні 2018 року. При цьому не було проведено навіть найнеобхідніших слідчих дій. Також стало відомо, що ряд процесуальних рішень в цьому кримінальному провадженні приймав сам Столярчук. Скарга на рішення слідчого про закриття кримінального провадження розглядатиме Печерський районний суд міста Києва 19 вересня 2018-го о 9 год. 00 хв. слідчим суддею Світланою Смик.

Зараз ви читаєте новину «Прокурора Генпрокуратури викрито у грубих порушеннях. В справі знову фігурує прізвище Столярчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути