неділя, 24 травня 2020 17:26

Прокуратура висунула звинувачення Поклонській

Прокуратура висунула звинувачення Поклонській
Поклонська називала себе прокурором Криму. Фото ТАСС

Наталі Поклонській, яка після російської анексії Криму очолила підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму, а пізніше стала депутатом Держдуми, Прокуратура АРК оголосила дві підозри за кількома статтями. Разом з цим, Поклонська фігурує в ряді розслідувань, за якими підозри їй не оголошувалися.

Про це Крим.Реаліі повідомили в прес-службі Прокуратури АРК.

Зокрема, як пояснили у відомстві, Поклонській оголошено підозру по .ч.1 ст. 255 Кримінального кодексу України - "створення злочинної організації". Вказується, що Поклонська і ряд інших осіб, в тому числі російський глава Криму Сергій Аксьонов і російський спікер кримського парламенту Володимир Константинов створили злочинну організацію "з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Автономної Республіки Крим, а також брали участь в ній". Підозра також оголошено по ч. 3 ст. 146 - "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Йдеться про "справу кримських терористів", за яким у 2014 році в Криму було затримано і потім засудженіов Росії кримчанина Олега Сенцов, Олександра Кольченка, Геннадій Афанасьєва і Олексій Чирнія.

Також Поклонська підозрюється Прокуратурою АРК в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 438 - "порушення законів і звичаїв війни".

"У підозрі є два епізоди, які інкримінуються як військовий злочин. Представляючи окупаційну владу, Поклонська брала участь у забороні Меджлісу кримськотатарського народу, а також причетна до незаконного переслідування учасників мітингу 26 лютого 2014 року", - зазначили у відомстві.

Крім цього, Поклонська фігурує в ряді українських розслідувань, за якими їй не висувалися підозри. Зокрема, за даними прокуратури, мова йде про блокування доступу до сайту Крим.Реаліі на території півострова і в Росії, що кваліфікується, як "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". Також в Прокуратурі АРК вказують на участь Поклонської у виборах до Держдуми Росії в якості кандидата від анексованого Криму, "завдала шкоди суверенітету України". Ознаки даного злочину кваліфікуються за ч. 1 ст. 111 КК України - "державна зрада".

Раніше в Прокуратурі АРК відзначали, що Поклонська злукавила в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, що вона нібито не знає, в чому її звинувачують, бо їй "не прийшло письмове повідомлення". Як зазначили у відомстві, її адвокати в Києві приходять до органів попереднього розслідування, в прокуратуру, в суд, знайомляться з матеріалами кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія з журналістської етики відреагувала на скандальне інтерв'ю Гордона

Ще в серпні 2017 року Прокуратурі АРК повідомляли, що Генеральна прокуратура України розслідує дві кримінальні виробництва за участю Поклонської. У відомстві вказали на те, що її підозрюють в державній зраді і причетності до незаконного заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура висунула звинувачення Поклонській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути