пʼятниця, 17 січня 2020 10:22

Профільний комітет Ради схвалив відставку Бабак і призначення Шмигаля

Профільний комітет Ради схвалив відставку Бабак і призначення Шмигаля
Місце очільника Міністерства розвитку громад та територій України може посісти голова Івано-Франківської ОДА

Парламентський комітет з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав відставку Альони Бабак з посади очільниці Мінрегіону.

За це проголосував 21 член комітету, 4 утрималися.

"Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти в цілому проєкт постанови про звільнення Бабак Альони Валеріївни з посади міністра розвитку громад та територій України", — зазначив голова комітету Андрій Клочко.

Подання прем'єр-міністра про звільнення Альони Бабак із посади надійшло до Верховної Ради 16 січня у зв'язку із її заявою за власним бажанням.

Також під час засідання комітет підтримав призначення на посаду віцепрем'єр-міністра голови Івано-Франківської облдержадміністрації Дениса Шмигаля. За це проголосували 22 народних депутати, 4 утрималися.

Голова комітету Андрій Клочко повідомив, що комітет рекомендуватиме Верховній Раді України підтримати в цілому також і проєкт постанови про призначення Шмигаля Дениса Анатолійовича віцепрем'єр-міністром України — міністром розвитку громад та територій .

Денису Шмигалю 44 роки. Народився у Львові. Закінчив Львівську політехніку за спеціальністю інженер-економіст. У 2000-х займався бізнесом. Працював керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі Львівської облдержадміністрації (2009—2011), заступником обласного управління Фіскальної служби, віцепрезидентом компанії "Львівхолод" (від 2014-го). Від 1 серпня 2019 року очолював Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Зараз ви читаєте новину «Профільний комітет Ради схвалив відставку Бабак і призначення Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути