Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 01:10

Продажу землі іноземцям без референдуму не буде - Разумков

Продажу землі іноземцям без референдуму не буде - Разумков
Разумков розповів про ринок землі. Фото: ТСН

Земельний ринок України, який створять у рамках земельної реформи, може бути відкритий для іноземців тільки за результатами загальнонародного референдуму.

Дмитро Разумков спростував інформацію про те, що референдум щодо відкритості земельного ринку для іноземних громадян проведуть "між першим і другим читанням", про це спікер парламенту заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Це не відповідає дійсності, тому що це неможливо фізично - підготувати, провести референдум. Зараз немає закону про референдум. Про що говорив президент, про що було погоджено, наскільки я розумію, з більшістю парламенту. Позиція номер один: ринок землі відкриватиметься, він відкриватиметься для фізичних осіб і його можна буде відкрити для юридичних осіб, власниками і кінцевими бенефіціарами яких є українські громадяни", - заявив він.

При цьому Разумков додатково зазначив, що про передачу корпоративних прав на землю компаніям, власниками або бенефіціарами яких є іноземці, і мови не йде.

"Щодо референдуму: референдум відбудеться і тільки після цього референдуму, коли українське суспільство визначиться, що воно готове або неготове залучити і дати можливість іноземцям купувати українську землю, або продавати корпоративні права, то цей ринок відкриють і для іноземців. Але після референдуму" , - запевнив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" обрала нового голову

Верховна Рада України в середу, 13 листопада, прийняла в першому читанні законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", яким передбачається відкриття ринку землі в жовтні 2020-го і можливість її продажу іноземцям 2023-го. За документ проголосували представники "Слуги народу" і кілька позафракційних депутатів. 240 голосів "за". "Проти" проголосували 52, а ще 57 утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Продажу землі іноземцям без референдуму не буде - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути