неділя, 12 лютого 2012 15:17

Про українських заробітчан згадують тільки перед виборами – Петруняк

Про українських заробітчан згадують тільки перед виборами – Петруняк

Тільки в Європі працює понад два з половиною мільйони громадян України, проте ніхто не цікавиться життям українських трудових мігрантів. Про них згадують хіба що напередодні виборів.

Таке міркування у коментарі Gazeta.ua висловив член Світового конгресу українців, заступник голови Міжнародного громадського об'єднання "Четверта хвиля" (представник від Європи), офіційний представник Торгово-промислової палати України в Іспанії Михайло Петруняк.

"П'ятнадцять років громадяни України працюють за кордоном без будь-якої юридичної підтримки української влади, а чиновники продовжують вивчати "феномен української діаспори". Ми не діаспора, ми громадяни України", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умови для заробітчан в Італії суттєво погіршились

За його словами, в Європі при Українській всесвітній координаційній раді створено комісію українських трудових мігрантів, що є громадянами України, яка має згуртувати українців Європи і стане рушійною силою та контролером для української влади й українських чиновників, котрі відповідають за цей напрямок роботи.

"Тільки торік ми нарешті добилися, щоб Україна підписала з Іспанією договір про соціальне забезпечення, або як він правильно називається "Про врегулювання міграційних потоків". А нещодавно в Іспанії визнали українське посвідчення водія. За це ми боролися вісім років! А скільки мало б бути підписано таких договорів, які б убезпечили українців від утисків і третьосортної роботи без всіляких гарантій, скільки наших співвітчизників втратили роботу і платили величезні штрафи. Винні в цьому українські чиновники! А хто з них відповів за це? Ніхто", - стверджує Петруняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани могли би підняти економіку України за китайським зразком - Лановий

"Бо якщо б його мати чи сестра поїхала на заробітки, щоб оплатити газ або оплатити навчання дітей в університетах, дипломи яких не визнають у Європі, чи якщо б у нього хтось помер з рідних закордоном, а грошей на доставку тіла чи навіть праху не мав би, напевне, він би перейнявся проблемами трудових мігрантів. На жаль, у нас нині діють за принципом – моя хата скраю", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Про українських заробітчан згадують тільки перед виборами – Петруняк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути